JADŁOSPIS





* Substancje i produkty powodujące alergie 

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011

z dnia 25 października 2011r. (z póź. zm.)

w sprawie informacji na temat żywienia

Pozycja Nazwa produktu
1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
2 Jaja i produkty pochodne
3 Ryby i produkty pochodne
4 Orzeszki ziemne i produkty pochodne
5 Soja i produkty pochodne
6 Mleko i produkty pochodne
7 Orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan itp., migdały
8 Seler i produkty pochodne
9 Gorczyca i produkty pochodne
10 Sezam i produkty pochodne
11 Przyprawy i zioła mogące zawierać śladowe ilości np.: glutenu, jaj, mleka, selera, sezamu, orzeszków ziemnych, gorczycy

STRONA GŁÓWNA KONTAKT E-MAIL